Uitleg: Glasspecificaties toegelicht
HR ++, hoogrendementsglas, beloopbaar glas, veiligheidsglas. Er zijn zoveel termen. Hoe zit het precies? In dit artikel leest u meer over het verschil tussen ons standaardglas, gelamineerd glas en beloopbaar glas.
Dubbel, Triple of gelamineerd glas. Als u een glazen dakluik of daklicht koopt, wilt u de hoogste kwaliteit glas. Natuurlijk met de beste isolatiewaarden zodat u voldoet aan de normen van uw project.
Standaard dubbel glas: gehard en isolatiewaarde vergelijkbaar met HR++
Ons standaard dubbel glas heeft uitstekende isolerende eigenschappen te vergelijken met HR ++. De kenmerken op een rij:
- HST gehard glas is veiliger
Het glas is ‘Heat Strength Toughened’, wat betekent dat het gehard is door een thermische behandeling. Dit geeft het glas speciale eigenschappen: het is extra sterk, bestand tegen grotere temperatuursverschillen en veiliger. Net zoals glas in bijvoorbeeld autoruiten of bushokjes valt het glas bij breuk in kleine stukjes uiteen. - Argon gevulde spouw
De spouw tussen de glaslagen is gevuld met argon. Dit edelgas zorgt voor een betere isolatie dan droge lucht. - Speciale low E coating voor betere thermische efficiëncy
Het binnenblad van het glas heeft een onzichtbare low E coating, die zorgt voor minder warmteverlies. Dit betekent dat de warmte in de zomer buiten blijft en in de winter binnen, terwijl de lichtdoorlaatbaarheid hetzelfde blijft.
Triple glas: verbetert de isolatiewaarde HR+++
Als u een nog betere isolatie nodig heeft, kunt u kiezen voor drievoudig glas. Dit bestaat uit drie glasbladen met twee argongevulde spouwen. De isolatiewaarde is vergelijkbaar met HR +++.
Hiermee kunt u de normen behalen die nodig zijn voor de passief huis norm. Het warmte verlies, uitgedrukt in U waarde moet dan liggen onder de 0,8 W/m2K). De U-waarde van glas is echter niet alleen afhankelijk van het type glas, maar ook van het glasformaat. Zo hebben smallere glasstroken een hogere U-waarde dan bredere glasstroken.
Gelamineerd glas: gelaagd glas
Gelamineerd of gelaagd glas wordt ook wel veiligheidsglas genoemd. Het glas is hierbij samengesteld uit losse glasbladen met daartussen een doorzichtige (PVB) folie. Bij breuk van het glas houdt deze folie het glas bijeen, zodat er geen grote gaten ontstaan.De opbouw van gelamineerd glas wordt bepaald door de dikte van de glasbladen en de tussengelegen folie. Er kunnen meerdere folielagen toegepast worden.
Het maximale formaat van gelamineerd glas is kleiner dan die van dubbel en triple glas. Voor beiden geldt dat het maximale formaat afhankelijk is van de verhouding tussen lengte en breedte.
Melkglas: gelamineerd met een white interlayer
Wilt u glas toepassen boven een badkamer of een andere ruimte waar u wel daglicht binnen wilt krijgen, maar liever geen inkijk? Wij kunnen glas leveren met een white interlayer. Dit geeft privacy terwijl de lichtdoorlaatbaarheid heel hoog blijft.
Welk glas moet ik toepassen?
De normen voor gebruik van glas zijn per land en per toepassing verschillend. Dutch Roof Design adviseert u graag welk type glas het beste past in uw situatie.
Ontdek de producten in dit artikel
Blog
Bij eindeloze mogelijkheden is het wel zo fijn om gericht inspiratie op te kunnen doen. Bekijk hieronder al onze gerealiseerde én mogelijke oplossingen in één overzicht.
bekijk alles